Ordet är fritt - ta det inte för givet!

Av: PK Stockholm 23 september 2024

150 år. Så länge har Publicistklubben funnits i Sverige. Det har varit år fyllda av stökiga debatter, hårda utfrågningar och en uppkäftig röst för tryck- och yttrandefriheten. Uppdraget nu är detsamma som 1874: att slå vakt om det fria ordet.

Första måndagen i varje månad anordnar vi debatt och utfrågning i ett aktuellt ämne. Vi delar ut priser och stipendier, är remissinstans i medierelaterade frågor och har internationella kontakter med modiga journalister utanför Sverige.

Att stötta Publicistklubben är att bidra för att det vi ser som självklart idag ska fortsätta vara det.

”Yttrandefriheten och tryckfriheten i Sverige framstår som självklara rättigheter, men de är inte av naturen givna. De har vunnits, bit för bit, genom århundraden av politiska strider, och de måste ständigt försvaras.”

Är du publicist, tidningsutgivare, reporter, författare, medieforskare, bloggare, debattör, medielärare eller student är du varmt välkommen som medlem i Publicistklubben. Du kan också bli stödmedlem.

Ordet är fritt - men ta det inte för givet

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.